Fremont Micro Devices

Fremont Micro Devices

Fremont Micro Devices е производител на полупроводникови и интегрални схеми. Компанията бързо се превръща в лидер в производството на енергозависими памети и високо ефективни решения за токозахранване. Основана през 2003 г. във Фремонт, Калифорния, днес фирмата има офиси в САЩ, Европа и Азия. Ключовите членове на екипа на FMD имат общо над 60 години опит в Силициевата долина.

Памети

Патентованата от FMD UltraEE™ EEPROM технология предоставя най-доброто взаимоотношение цена – представяне при паметите с ниска плътност в индустрията. Очаква се в най-близко бъдеще фирмата да се превърне в доминиращ доставчик на EEPROM. Предлагаме продукти с плътност между 2k и 512 kbit, както и други ASIC продукти.

Токозахранване

FMD предлага токозахранващи интегрални схеми от 0.9V до 500V подходящи за компактни, високо ефикасни и икономически ефективни захранващи устройства/преобразуватели за широка гама от осветителни тела, потребителска и промишлена електроника за AC-DC и DC-DC приложения. Предлагаме високоскоростни, висококачествени и надеждни токозахранващи интегрални схеми, които задоволяват съвременните екологични очаквания и изисквания за безопасност.

Цифрови потенциометри

FMD предлага широк набор от цифрови потенциометри с ниска до висока резолюция, още популярни като дигитални потенциометри в единична и квадратна конфигурация. Налични както в линеен, така и в нелинеен вариант, дигиталните заместват механичните и тример потенциометрите в приложения, където цифровият контрол позволява микропроцесорно взаимодействие и разширена функционалност.

Виж сайта